Höstmöte på Hallandsåsen den 16 november 2014


 
Det var länge sedan vi var ett 12-mannaband på ett möte och det var ett riktigt trevligt återseende. 12-mannabandet bestod av Janne H på Bas, Roy P på Klarinett, Roland H på Saxofon, Björn A på Fiol, Svend A, på Trombon, Bengt D på Trumpet,  Bosse L på Cymbal, Chappie B på Tvärflöjt, Lasse H på Valthorn, Björn R  Gitarr, Glenn B på keyboard och slutligen Magnus N som Dirigent.  Sången stod Restaurangen för, när de ropades ut beställd mat genom högtalarna.  Den stora frågan var, om vi kunde bli samstämmiga på mötet.
 
Magnus Neeraard utsågs till fortsatt Dirigent ett år till och undertecknad fick fortsatt äran som notskrivare.
 
Magnus slog taktpinnen i bordet och öppnade mötet samt föreslog en dagordning som alla godkände samstämmigt.
 
Första punkten på dagordningen var:
 
Racingsäsongen 2014
 
Denna racing säsong kan utryckas både i C-moll och C-dur. Dvs det var en dyster uppslutning  på Velodromloppet med endast ett par (3) förkrigsbilar.  Svenskt Sportvagns Meeting och Falkenberg hade större uppslutning, men inte med samma antal bilar som det har varit de senaste åren. De tävlingar och uppvisningslopp som gick i C-dur var Jakriborg Prix and Knutstorp Revival. Knutstorp Revival lockade 34 förkrigsbilar och det var en enorm tidsresa och kändes som att kliva in i en tävling på Brooklands 1935. Länk med lite uppvisningskörning. 8 minuter in på filmen börjar. Förkrigsloppet.
https://www.youtube.com/watch?v=I12Pg8qfJvk  


Det diskuterades livligt om vi börjar se en trend, mer mot uppvisningslopp, regularitets-, och backtävlingslopp och mindre mot riktig racing på bana.  Här var vi inte helt samstämmiga och det kändes som många uppskattar mer uppvisningslopp, regularitetslopp, backtävlingslopp än ren banracing med våra förkrigsbilar.  Man ser också en växande trend ifrån arrangörer att skapa mer regularitetstävlingar, back-, och uppvisningslopp.  Dock var vi rörande överens om att oavsett, så vill vi köra våra bilar, träffas och ha trevligt tillsammans. Sen är frågan om tävlingsformen.  Mer om detta inför nästa tävlingssäsong
 
Vinnare i RHK och Nordisk Cup 2014
 
Så var det då dags att basunera ut årets vinnare i RHK och Nordisk Cup:


 Screen Shot 2014-11-23 at 17.51.27.png

Priser som delades ut. Obs! Glasvasen tillhör restaurangen.


I RHK Cup så var följande bandmedlemmar vinnare:
 
1,     Magnus Neergaard
2.    Roy Palm
3.    Johnny Karlsson
4     Per Gjerdrum
5.    Glenn Billqvist
 
 
I nordisk Cup var följande bandmedlemmar vinnare:
 
1.     Roy Palm
1.     Magnus Neergaard (delad förstaplats)
3.     Chappie Bird
4.     Johnny Karlsson
5.     Glenn Billqvist
 

Screen Shot 2014-11-23 at 17.51.45.png

Roy Palm beundrar sitt förstapris.
 
Racingsäsongen 2015
 
Så var dags med nästa års racingsäsong och följande tävlingar är inplanerade.
 
14 maj                       Jakriborg Prix  2015 (ingår i RHK Cup)
3-5 juli                      SSM Svensk Sportvagns Meeting
9 augusti                  Munkebjerg bakkelöp
12-13 september     Falkenberg Classic Historic Racing
 
Övriga uppvisningslopp och backtävlingar under 2015
 
30 maj                       Elefantenrennen (Uppvisningslopp), Nurburgring
12-14 juni                  Old Timer Grand Prix (Uppvisningslopp), Gälleråsen
20 juni                       Sälen Grand Prix (Backlopp)
augusti                       Sturup Raceway (Bankalas)
 
Lite om tävlingarna och andra evenemang under 2015
 
Jakriborg Prix 2015 firar 10.de gången och det planeras att fira detta lite speciellt med underhållning,middag och musik. Stiftelsen Bertil Lindblad kommer att köra uppvisningslopp med sina klenoder dvs. den legendariska Mercedes SSK 1929 och Bugatti T35 B, som tävlingsföraren Louis Chiron tävlade med på 30-talet. Båda dessa vagnar tävlade också på Norra Vram och Rämen 1933. Ett par Motorcyklar som deltog på Saxtorp Grand Prix på 30-talet kommer också visas upp och köras ett par varv. Det kommer bli ett jubileum som heter duga. Vi rekommenderar alla som vill vara med att boka övernattning runt Hjärup och Lund. Mer information kommer in mitten december.

Screen Shot 2014-11-23 at 18.35.49.png

Bugatti T35B och Mercedes SSK
 
Elefantenrennen. Svend A berättade om hur han råkade vara på detta evenemang i år och hur många förkrigsbilar som var med. Elefantenrennen är mer ett uppvisningslopp runt Nurburgring. Men det är ett fantastiskt evenemang och det finns möjlighet för oss att vara med.  Svend kommer med närmare information och när evenemanget går av stapeln 2015. Mest troligt i slutet av maj. Det fanns ett stort intresse i bandet att deltaga.
 
Old Timer Grand Prix. Detta är samma evenemang som Knutstorp Revival och vi skall försöka få till samma antal bilar som vi var på Knutstorp. Magnus N pratar med RHK om det går med uppvisning i år igen. Glenn, Janne och Roy kontaktar alla som var med på Knutstorp Revival om de kan vara med igen.
 
Sälen GP. Verkar som många är intresserade att vara med, men vi har inte mycket information i dagsläget, mer än att det verkar vara ett trevligt backlopp.
 
Sturup Raceway. Jannes Bankalas blir nog av igen och Janne tittar på förutsättningarna och när i augusti som bankalaset ev. blir av.
 
Övriga punkter som inte rör själva tävlandet är:
 
HTP handlingar.
 
Gamla HTP handlingar skall förnyas efter 5 år och kostar:
 
1.500 kr för Nationell handling
8.000 kr för Internationell handling
 
Vänligen kontrollera att Er HTP handling inte har löpt ut.
 
 
Webbsidan.
 
Webbsidan är den största utgiftsposten for VSCR, men vi vill behålla den, så vi beslöt att höja medlemsavgiften med 200kr dvs ifrån 300kr till 500kr per person, så att vi kan täcka de kostnader som hemsidan medför.
 
Medlemsavgiften betalades av följande personer vi sittande bord.
 
Janne H, Roy P, Björn A, Bosse L, Lasse H,  Chappie och Svend.
 
De som betalar i efterhand till Magnus N är:
 
Glenn, Roland, Bengt D, Björn R  och Magnus N. Pengarna kan sättas över till Magnus konto . V g se e-mail.
 
Handikappsystemet.
 
Handikappsystemet har inte använts under racingsäsongen 2014 och det finns tveksamheter om det fortfarande skall praktiseras. Magnus och Roland skall titta på Handikappsystemet om det fortfarande går att göra rättvist för alla  olika biltyper med varierande motorstyrka, osv.
 
Marknadsföring av VSCR.
 
Denna käpphäst har diskuterats många gånger, men idag har vi en folder som vi har använt oss av och det skall vi fortsätta med. Glenn har mallen och det är bara att printa ut vid olika evenemang. Dessutom har vi en 3 meters banderoll som vi använder vi våra tävlingar och evenemang.
 
Vi diskuterade möjligheten med en streamer med vår webbadress.  - Glenn ser vad som går att göra till ett rimligt pris.
 
Detta får bli slutfanfaren för detta protokoll.
 
Vid keyboard:et,
 
Glenn "G-klaven" Billqvist

Webbplats av Pindo Design | Bakgrundsbild av Racefoto