Inbjudan till Jakriborg Prix 2015 - Jubileum

 Jakriborg_Prix_2015_Poster.png

Hej gammelbilsvänner,

Det är med stor glädje som vi vill bjuda in Er till Jakriborg Prix 2015. Traditionsenligt så går tävlingen av stapeln Kristi himmelfärdsdag (14 maj).  Vi firar det tionde Jakriborg Prix och det vill vi göra med buller och bång. Buller har det alltid varit, men nu vill vi också göra det också med bång dvs med festmiddag och musik.

Vi vill komma ut med inbjudan redan nu, så att Ni som vill vara med på festen efter racet har chans att planera och boka in boende i god tid.

Vi hoppas på stor Nordisk uppslutning och det skulle vara extra skoj om alla som har varit med under årens lopp kunde var med på vårt jubileum. Kan Ni av någon anledning inte deltaga med bil, så kom och var med under dagen samt på festen.

 Jakriborg Prix kommer att vara speciellt i flera avseenden:

  • Bertil Lindblad Stiftelsenkommer att deltaga och köra uppvisning med deras legendariska Mercedes SSK och Louis Chiron´s Bugatti T35B. Båda dessa bilar körde också det mytomspunna Norra Vrams GP 1933. Dessutom kör de uppvisning med ett par Husqvarna Motorcyklar som körde Saxtorps Grand Prix på 30-talet. Detta är unikt och ett tillfälle vi skall njuta av, för vem vet när detta händer igen!

  • Fler deltagande ekipage än någonsin. Vi tror att det blir runt 25-30 tävlande ekipage. Förutom Nordiska deltagare, så tror vi att det kommer tävlande ifrån Tyskland och Schweiz.

  • Festmiddag med prisutdelning. Ett Jubileum måste firas och det gör vi med en riktig fest. Festen har många inslag med bl a. god mat, dryck och medryckade musik. Vi har mycket att fira och olika priser kommer att delas ut till vinnare och deltagande. Vi kommer att ha tidsenlig Jazz och lite modernare rock, så alla får möjlighet att svänga de lurviga…

  • Tidsenlig Marknad. Vår unika marknad har en blandning av kläder, pryttlar samt delar till både bilar och motorcyklar. Allt från Eran som Jakriborg Prix representerar. Marknadsstånden är också tidstypiska och som hämtade ifrån Engelska Brooklands. Bara att beskåda detta är värt hela resan till Jakriborg.

  • Tidstypisk klädsel. Vad vore ett Förkrigsrace utan en publik som är tidstypiskt klädda. Sista åren har en stor del av publiken varit klädda i stiliga och tidstypiska kavajer och klänningar. Vi premierar alla medtidstypisk klädselmedgratis korv och dryck.

Praktisk information.

Om Ni avser att deltaga på festmiddagen och prisutdelningen, så finns dusch och ombytes möjligheter på Studio S till en kostnad av 30kr per person (i anslutning till tävlingsplatsen).  Området ger också möjlighet för camping med tält och uppställning av husbil samt husvagn.

 Hotell i närheten är Lund (3 minuter med tåg) eller 10 min med bil.

Länk till olika hotell och kostnader.

https://www.hotellweb.se/hotell/sverige/lund/?from=14.05.2015&to=15.05.2015&rc=1&ac[]=2&cc[]=0&currency=SEK

Anmälan

Tidsprogram

Anmälan:   Senast den 1 maj till  GlennBillqvist, billqvist@yahoo.se alt. 0707-957481 eller               

Magnus Neergaard,magnus.neergaard@telia.com alt. 0706-370490

Datum:  14 maj 2015 (Kristi himmelfärdsdag )

Plats:    Hjärup (Jakriborg)

Arr.klubb:MSCC

Startavg:   

- 700kr inkl mat och festmiddag för en förare. (dryck ingår)

- 400 kr inkl frukost och lunch för en förare.

Mat- och festmiddagsavgift :

- 150 kr per pers. Frukost och lunch för icke förare.

- 300kr per pers. Festmiddag för icke förare (dryck    ingår)

08:00  Besiktning av bilar

08:45 Uppställning av bilar på Jakriborg´s Torg

09:00 - 09:45 Frukost på Hjärups Bageri

10:00 - 12:00 Tidsträning (individuell)

12:00-13:00  Lunch och uppvisningskörning av fordon ifrån Bertil Lindblads Stiftelse.

13:00 Tävling, Jakriborg Prix 2015

17:00 - 19:00 Diverse underhållning

19:00 - Sent Festmiddag och prisutdelnig

Vi i Jakriborg Prix kommittén ser fram emot Er anmälan och har Ni frågor, så kontakta oss gärna.

Hälsningar,

Jakriborg Prix Kommittén

Webbplats av Pindo Design | Bakgrundsbild av Racefoto