Nordisk Cup möte - 23 oktober 2016

Start fältet:

Glenn Billqvist, Magnus Neergaard, Björn Almström, Roy Palm, Johnny Karlsson, Ocke Mannerfelt , Janne Hansson , Roland Haraldsson, Bo Lindgren, Chappie Bird och Bengt Dahlgren

Mötesprotokoll.

Så var det då dags att summera racingsäsongen 2017. Platsen för mötet var ett kärt återseende, eftersom det var ett tag sedan vi höll ett möte hos Roy Palm i Stenslanda (Småland). Innan vi började mötet, så bjöd Roy oss alla på en siteseeing i garaget och berättade om pågående underhåll/reparationer av Bugatt och MG. Roy hade också lagt stor kraft på att vända Buick -58:an, så det såg ut att det hänt saker sedan sist (2015).

Innan mötet var det dags för lunch! Inga stora beslut kan avhandlas på tom mage! Roy som är mest känd för sina "smörgåstårtor". Bjöd överraskande nog på smörgåstårtor och till allas förtjusning. Bara dessa Smörgåstårtor är värt mödan att ta sig till den mörkaste delen av Småland.

Vi passade också på att fira Bengt Dahlgren på hans 80-års dag med ett par goda viner (present) ifrån Italien, som för övrigt är hans andra hem. Bengt nämnde att han kommer att ta det lite lugnare på tävlingarna framöver och endast köra på 4/5 delars gas runt bana. Efter en slät kopp kaffe och mumsig och hemmabakad kaka, så var det dags för mötet. Magnus Neergaard, vår ordförande satte dagordningen för mötet. Undertecknad utsågs till protokollförare igen och till allas förtvivlan.

Summering Racingsäsongen 2016

Racingsäsongen 2016 går nog till historien som den "mindre bra" säsongen av alla tidiga mindre bra säsonger. Allt var dock inte negativt. Vi har fått en ny deltagare, Ocke Mannerfelt med sin Lagonda Rapier ifrån 1935. Ocke hälsades hjärtligt välkommen i gänget. Dock skall det också lyftas fram att fler tävlingar kördes under 2016 än säsongen 2015, men deltagande ekipage i respektive tävling var mindre .

När det gäller deltagande i banracing i RHK Cupen, så kördes det på Gälleråsen, SSM och i Falkenberg I Nordisk Cup (inkl. RHK Cupen), så var Jakriborg Prix 2016 en succé med 25 tävlande ekipage. Munkebjerg Hill Climb hade tyvärr ett mindre antal deltagande.

Återkoppling på tävlingssäsongen 2016

Det var ett par incidenter under året som inte lyftes fram till Tävlingsdomaren efter heatet. Det är viktigt att vi gör det fortsättningsvis, så vi kan undvika potentiella faror och problem i heaten efter. Falkenberg Classic hade ett par incidenter med oljespill och farligt placerad bil på banan under gulflagg.

Maten på SSM var under all kritik och det kommer Magnus lyfta fram på MSCC´s årsmöte.

Speaker som refererar Förkrigsklassen måste vara mer påläst och klargöra att det är olika klasser på banan och hur handikappsystemet är upplagt. Vi beslutade att vi borde assistera speakern under loppet. Tex. Om någon av oss inte kan tävla i heatet p.g.a haveri eller skada (intrampad hålfot, Ischias, lös axel, etc). Alternativt att vi ger Speakern ett dokument med våra bilar och skillnader i ålder, motorstyrka, klass indelning, etc.

Resultat ifrån RHK Cupen 2016

1. Magnus Neergaard, Riley Brooklands .

2. Jan Hansson, Bugatti T35B.

3. Roland Haraldsson Riley Brooklands

 

Resultat ifrån Nordisk Cup 2016

1. Magnus Neergaard, Riley Brooklands .

2. Jan Hansson, Bugatti T35B.

3. Roland Haraldsson Riley Brooklands

Vi gratulerar Magnus för seger i både RHK Cuppen och nordisk Cup. Förra årets vinnare, Jan Hansson överlämnade Nordisk Cup Pokalen till Magnus.

Kommande tävlingar inför 2017  (prel.)

1. Jakriborg Prix 2017 (12 års jubileum) 25 maj (Kristiflygare)

2. Tingsryd Sprint 28 maj (Mer detaljer innan beslut)

3. Velodrom loppet (Karlskoga) 16-18 juni

4. Svenskt Sportvagns Meeting (Knutstorp) 7-9 juli

5. Munkebjerg Hill Climb (Vejle) 5-6 augusti (20-års Jubileum)

6. Jannes Bankalas (Sturup) ev. i samband med Jakriborg Prix eller i aug

7. Trosta Park (Stockholm) Ocke M. kollar & mer info

8. Falkenberg Historic Racing 15-17 september

Följande tävlingar bestämdes preliminärt att ingå i nordisk Cup 1,3,4 ,5 och 8.

Obs! Vi diskuterade att lägga Jannes Bankalas i samband med Jakriborg Prix 2017, så de personer som inte kör racing kan få prova på att köra racing i egen takt. - Janne kollar på möjligheterna att hyra Sturup för en 1/2 dag den 26 maj.

Viktigt inför nästa års tävlande:

• Kontrollera att Era HTP-handlingar inte har löpt ut. Måste förnyas efter 10 år.

Övrigt:

Ekonomi

Kassan är på plus

Hemsidan.

Uppdatera med bilder ifrån årets tävlingar. Hemsidan är välbesökt och med ca:50 besökare i veckan. Glenn- har lagt in bilder ifrån årets SSM och Falkenberg. Roland Haraldsson nämnde att vi kanske borde göra om Hemsidan, eftersom den är svår att underhålla och endast en person bemästrar den hjälpligt. Roland får login detaljer och gör en bedömning om vi skall göra om den i Worldpress eller behålla den. Glenn ansvarar för att Roland får tillgång till hemsidan.

Utlandsresa.

Det har diskuterats en resa till en racingtävling utomlands ända sedan vi var på Prescott Hill Climb 2007. Nu är det dags att göra slag i saken. Utländska tävlingar som vi beslutade om att deltaga på var:

• Vintage Revival at Zandvoort i october 2017 http://www.britishracefestival.nl

Det var vad som avhandlades och diskuterades på mötet och med detta, så passar vi på att tacka Roy för hans smörgåstårtor, kaffe med kaka (Ulla-Britt har säkert haft ett finger med i spelet eller smeten) och gästfridhet. 

Protokollförare, Glenn Billqvist

Webbplats av Pindo Design | Bakgrundsbild av Racefoto