Protokoll ifrån vårmöte hos Glenn 2014

Vårmöte i Glenns garage 2 mars 2014

Som vanligt var det stor uppslutning på mötet, med 9 personer. Desutom fick vi besök av marknadsansvarig för Copenhagen Historic Grand Prix, Erling Lindener och hans hustru.

Först tittades det runt i Glenn´s garage. Det var små och stora V12:or samt det nya projektet.

IMG_0545

Glenn´s garage är rimligt stort. Det kan man dock inte säga om fikarummet, där 11 personer skulle fika och hålla möte. Vi satt så trångt att det inte gick att slå upp ett brett leende och det var så lågt i taket att det inte gick att stapla kokt Medwurst på höjden! Skämt åtsido - Vi hade det mycket gemytligt och stora beslut avhandlades, trots storleken på fikarummet.

Följande frågor behandlades på mötet:

  • Nyheter ifrån Copenhagen Historic Grand Prix.

Erling Lindener berättade om de ny förändringarna kring Copenhagen Historic Grand Prix.

Tävlingen har flyttats utanför centrum och ligger numera i Bellahøj Park. Bansträckningen är längre med 2,3 km. Banbredden är utökad och säkerheten har största fokus och kommer inte att äventyras. 

Erling nämnde att bilklasserna kommer att hålla en hög standard vad gäller FIA reglementet. Erling poängterade att detta gäller också Förkrigsklassen.  Man kommer att se till att bilarna är mer korrekta och tidstypiska. Man kräver dock inte HTP enligt App K.

CHGP hoppas på en förkrigsklass med 25 bilar varav 10 bilar ifrån Sverige. England, Tyskland och Danmark ställer upp med resterande bilar. Erling lovade att hålla oss uppdaterade på anmälda deltagare i Förkrigsklassen. Erling avslutande presentationen, med att han hoppades att vi var intresserade av att deltaga i CHGP 2014.

VSCR gruppen kommer att diskutera deltagandet närmare och följa vilka som anmäler sig till CHGP.

 

  • Vilka tävlingar satsar vi på i RHK Cup?

De tävlingar som deltagarna på mötet kom fram till var följande: 

  • 13-15 juni,Velodromloppet(Gälleråsen). Vi gör  en extra satsning och hoppas på stor uppslutning. Ingvar Malm bjuder på fest lördag kväll.

  • 4-6 juli,Svensk Sportvagns Meeting(Knutstorp)

  • 12-14 sept,Falkenberg Classic, Falkenberg

 
  • Vilka tävlingar ingår i Nordisk Cup (inkl. RHK tävlingar)?

De tävlingar som deltagarna på mötet kom fram till var följande:

  • 29 maj, Jakriborg Prix (Hjärup). Vi hoppas på stor uppslutning som vanligt och mer Goodwood-anda lovas.

  • 10 augusti, Munkebjerg Hillclimb (Munkebjerg på Jylland)

 

  • Knutstorp Revival (23-25 maj).

Knutstorp Revival är en av årets höjdpunkter och en möjlighet för VSCR  att marknadsföra Förkrigsklassen ifrån sin bästa sida. Knutstorp Revival kommer att vara i Goodwood-anda och ca: 350 bilar i olika klasser, hoppas man på.

Uppvisning.Förkrigsklassen kommer endast att köra uppvisning med ett begränsat antal varv. Varken start eller tidtagning kommer att ske, och alla kör i sin egen takt. Uppvisningen kräver ingen traditionell racingmundering. Hjälm, handskar och bomullsoverall är det enda som krävs. VSCR har ansvaret för vilka som får vara med på uppvisningen eller inte.

VSCR har beslutat att anstränga sig att försöka få med så många förkrigs-racerbilar som möjligt i Skandinavien Vi tror och hoppas på minst 25 bilar. Vi har gjort en lista på potentiella bilar och ägare. Dessa bilar och ägare kommer att bjudas in, med början efter mötet. Har du inte fått inbjudan inom någon vecka hör av dig till Glenn, Roy, Janne eller Magnus.

Förkrigsbilarna kommer att delas upp i två klasser.RacerbilsklassenochSportbilsklassen. Racingbilsklassen kommer att köra uppvisningen och Sportbilsklassen kommer att stå uppställda i depån med racerbilarna.

 

  • Övrigt.

Björn Almström har nu betalt medlemsavgiften för 2014.

Om det mot förmodan blir ett nytt möte i Glenn´s garage, så har han lovat att bygga ut fikarummet. 

Vid gåspennan,

Glenn

 

Webbplats av Pindo Design | Bakgrundsbild av Racefoto