Köpa äldre racingbil i förkrigsklass

Det finns väldigt många olika äldre bilar, och flera av dem är mycket eftertraktade på marknaden. Det kan leda till att priserna stiger relativt rejält. En sådan bilvariant är racingbilar i förkrigsklass.

Att ta ett billån

En bil i så kallad förkrigsklass kan kosta en hel del pengar. Ett alternativ är att betala bilen kontant men det är få som har den summan direkt. Ett annat val är då att ta ett billån för att täcka upp för kostnaderna. Billån finns i flera olika varianter och det kan vara klokt att jämföra dem för att finna det lån som passar bäst.

Vad är förkrigsklass när det gäller bilar?

I förkrigsklass kan man finna bilar från 1920-talet och fram till ungefär år 1946. Det är helt enkelt bilar som tillverkades och som används innan kriget. Många av bilarna var då inte racingbilar, men däremot används de i dag för olika former av tävlingar.

Kan bilarna fortfarande köras?

När det gäller bilar från förkrigstid kan man inte bortse från att de är gamla. Men flera av dem är faktiskt fortfarande helt körbara. Vissa av dem behöver en del reparationer innan de kan startas, men efter det brukar det inte vara några problem. Många av bilarna har förvarats på bra sätt och det innebär att rostskador är minimala på bilarna.

Olika bilmärken

Det finns flera olika bilmärken som fanns redan på förkrigstiden. Man kan till exempel finna bilar från Bugatti, Lagonda, MG och Riley. Det typiska för bilarna är i regel smala däck, motorer med kompressor och mekaniska bromsar. Krockkuddar saknas och några bilar har inte heller ett tak. Trots det får de köras i olika typer av race. Dock blir inte hastigheterna lika höga som de som uppnås om man har en modern rallybil. Man ska dock inte bortse från att det fortfarande finns vissa olycksrisker.